Ознака: Игор Станоески

Отворање на изложбата „Кризата Игра“ на Игор Станоески во МКЦ

Во галеријата МКЦ денеска, во 20 часот, ќе биде отворена изложбата „Кризата Игра“ на Игор Станоески. Игор Станоески, познат како Иги Ман, е мултимедијален автор,...

Соработките отвораат нови естетски хоризонти

Игор Станоески, музичар и ликовен уметник Последните неколку години како да му дадоа печат на целиот креативен ангажман на младиот македонски музичар и ликовен уметник...

Соработката со Рико Санчез е резултат на нашето фамилијарно пријателство

Игор Станоески алијас Иги Мен, уметник и музичар На македонските радиостаници деновиве често може да се слушне песната „Por Un Amor“ (За една љубов), заедничка...