Ознака: иван михајлов

Уставниот суд ја отфрли иницијативата за Здружението „Иван Михајлов- Битола”

Уставниот суд денеска одлучи да ја отфрли иницијативата со која се бараше поништување на Статутот и на Програмата на Здружението Културен Центар Иван Михајлов-...

Радев им врачи бугарски лични документи на претседателот и секретарот на...

Претседателот Румен Радев му врачи бугарски лични документи на Љубчо Георгиевски и Благој Шаторов на церемонија во претседателската резиденција. На почетокот на церемонијата беше...

Бугарите лути за бришењето на „Иван Михајлов“ од Централниот регистар

Бришењето на културниот центар „Иван Михајлов“ од Централниот регистар бугарското Министерство за надворешни работи (МНР) го смета за тенденциозно, а ја обвинува земјава и...

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ Битола избришан од Централниот регистар

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ од Битола е избришан од Централниот регистар, по одлуката на министерот за правда Кренар Лога донесена врз основа на...

Лога го потпиша решението со кое се одбива користењето на името...

Министерот за правда Кренар Лога го потпиша решението со кое се одбива употребата на името Иван Михајлов за истоименото здружение од Битола. Ваквата одлука...

За бугарскиот центар „Иван Михајлов“, топката ја префрливме на Обвинителството, рече...

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ во Битола не го смени името и не ги отстрани содржините за кои Комисијата за спречување и заштита од...

Здружението „Иван Михајлов“ да ги исчисти статутот и програмата од провоцирачка...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација утврди дискриминација по основ на национална и етничка припадност за основањето на здружението Културен центар „Ванчо Михајлов“...

Дескоска: Здружението „Иван Михајлов“ немало одобрение да се регистрира со тоа...

Јавноста со право реагира околу името на културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола, напиша на својот фејсбук-профил тогашната министерка за правда Рената Дескоска, посочувајќи...

Бугарско државјанство за сите што ќе се попишат како Бугари!?

Непристоен предлог на културниот центар „Иван Михајлов“ од Битола Културниот центар „Иван Михајлов“ од Битола излезе со непристоен предлог за македонските граѓани, во кој се...