Ознака: Ивана Васева

Македонски уметници во Музејот на современата уметност во Љубљана

Филип Јовановски, визуелен уметник, Ивана Васева, кураторка, и Биљана Тануровска-Ќулавковски, истражувачка, кураторка и продуцентка, учествуваат на изложбата „Уметноста на работа: На крстопат помеѓу утопијанизмот...

Ивана Васева заврши со просек 10: Денес пробувам да го одучам...

„Нова Македонија“ со повеќе написи објавува каде се и што работат нашите некогашни најдобри дипломци ОБРАЗОВАНИЕ - Каде се некогашните најдобри студенти? Некако убаво ми е...

Македонија на Прашкото квадринале за перформанс

Инсталацијата „Оваа зграда зборува (на)вистина“ на Филип Јовановски, чија кураторка е Ивана Васева, ќе биде дел од Прашкото квадринале за перформанс, дизјан и простор,...