Ознака: Зоран Костески

Излезе од печат „Сончева долина“, втората книга на Зоран Костески

Деновиве излезе од печат и второто литературно дело на плодниот автор Зоран Костески, со работен наслов „Сончева долина“, каде е искажана љубовта кон родниот...

Зоран Костески добитник на специјална награда на „Антево слово 2019-2020“

На Меѓународниот конкурс „Антево слово 2019-2020“, кичевскиот поет Зоран Костески, за песната „Ќе те сместам во стиховите“ стана добитник на специјалната награда, со што...

„Волшебен сон“ втора стихозбирка на Зоран Костески

Откако пред неполна година ја издаде првата збирка поезија „Мојата Белица“, наставникот по македонски јазик од Кичево, Зоран Костески, деновиве во електронска форма ја...

„Волшебен сон“ – втора збирка песни на Зоран Костески

Откако пред нецела година ја издаде првата збирка поезија „Мојата Белица“, Зоран Костески во електронска форма ја издаде втората збирка песни „Волшебен сон“, инспирирана...