Ознака: заснован

Газа и крајот на поредокот заснован на правила

Што значи војната Израел - Хамас за иднината на човековите права и меѓународното право По повеќе од четири месеци конфликт, кампањата на Израел за одмазда...

Илузијата на глобалниот поредок заснован врз правила

Меѓународното право денес е моќно против немоќните и немоќно против моќните. Сѐ додека е така, глобалниот поредок заснован врз правила ќе остане смоквин лист...