Ознака: жарко кујунџиски

Италијанска турнеја на романот „Америка“ на Кујунџиски

Наредните денови македонскиот писател Жарко Кујунџиски ќе престојува во Италија, каде што ќе учествува на две јавни презентации на италијанското издание на романот „Америка“....

„Сфинга на гневот“ од Жарко Кујунџиски македонски претставник за „Балканика“

Романот „Сфинга на гневот“ од Жарко Кујунџиски во издание на „Антолог“ е македонски претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“. Ова е едногласната одлука на жири-комисијата...

„Сфинга на гневот“ – петти роман на Жарко Кујунџиски

„Сфинга на гневот“ е петтиот роман од Жарко Кујунџиски во кој се преплетуваат историјата, митологијата, совремието, мистеријата и трилер елементите. Лазар Отадески е уредник на...