Ознака: елементарна непогода

Ќе се прогласи ли елементарна непогода за агропроизводството?

Временските неприлики го девастираа годинашниот род на земјоделците Силните дождови и високите температури се причина кај поголем дел од земјоделските култури (одгледувани на отворено) да...

Црвениот крст и Владата договорија помош за граѓани при елементарни катастрофи...

Премиерот Зоран Заев денеска го посети Црвениот крст, а за време на средбата со Генералниот секретар на оваа хуманитарна организација, Саит Саити беше претставена...

На Пелистер се одржа вежба за заштита на населението од елементарни...

Денеска во Националниот парк Пелистер, во близина на Инфо центарот се одржа показна теренска вежба која Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ја...

Максимално ангажирање во справување со поплавите во РЕК „Битола“

Состојбите со поплавите на рудниците „Суводол“ и „Брод Гнеотино“ кои предизвикаа  елементарна непогода во РЕК „Битола“ полека се санираат. Од поплавените подрачја на откопните полиња...

Елементарна непогода во рудниците на РЕК „Битола“

Обилните врнежи од дожд во Битолско предизвикаа поплава на јагленовите откопни полиња во Рудникот Суводол на РЕК „Битола“. Ископот и транспортот на јаглен во...

Прогласена состојба на елементарна непогода во Србија

Српската влада на денешната седница ја усвои одлуката за прогласување на елементарна непогода, поради обилните дождови, градот и излевањето на реките и други водотеци,...