Ознака: друга вакцина

Помладите Британци ќе можат да примат друга вакцина наместо на „Астразенека“

Повеќето возрасни лица на возраст под 40 години во Велика Британија ќе можат да примат друга вакцина доколку ја примат првата доза на „Астразенека“,...

Шведска: Наместо „Астразенека“, друга вакцина како втора доза

Швеѓаните помлади од 65 години, кои примиле една доза на вакцината против коронавирус од „Астразенека“, како втора доза ќе примат вакцина од друг прозиводител,...