Ознака: Глобален долг

Глобалниот долг остана значително над претпандемиското ниво и покрај големиот пад

Глобалниот јавен и приватен долг паднаа со најголема стапка во последните 70 години во 2021 година, откако достигнаа рекордни нивоа поради влијанието на пандемијата...

Глобалниот долг надмина 250 трилиони долари

Комбинираните долгови на националните влади, претпријатија и домаќинства на глобално ниво се зголемиле за 7,5 милијарди долари во текот на првата половина на 2019...

Глобалниот долг драстично порасна

По десетгодишното задолжување предизвикано од достапноста на кредити со пониски камати по финансиската криза во 2008 година, долгот на пазарите во развој се зголеми...