Ознака: вулкани

Планета покриена со вулкани што може да содржи вода

Астрономите открија планета за која веруваат дека е покриена со активни вулкани и која би можеле да содржи вода на дел од својата површина....

Ледени вулкани откриени на Плутон

Според новото научно истражување, сликите на Плутон направени од мисијата „Нови хоризонти“ на НАСА открија ново изненадување - ледени вулкани. Студијата што ги детализира...

На Месечината имало вулкани

Пред две милијарди години течела лава на површината на Месечината, покажала анализата на карпите што биле донесени на Земјата како дел од кинеската мисија...