Животни

Доберман: Кога доберманот доаѓа од добро легло и е правилно обучен, тој е вистински пријател и чувар. Овие интелигентни кучиња се лесни за дресура и затоа често се дел од воени или полициски единици. Ги сакаат своите сопственици, особено оние што им дозволуваат многу активности и авантури во природа.
Германски овчар: Светската асоцијација на одгледувачи на кучиња ги нарекува германските овчари „раса што вистинските љубители на кучиња ја обожаваат“. Тие се вистински пријатели. Сепак, потребно е време за некој да им се допадне, но штом ќе го засакаат, тие стануваат исклучително лојални.
Јоркширски териер: Овие кучиња се храбри, решителни, љубопитни и полни со енергија. Тие се одлични пријатели, без разлика дали нивниот сопственик живее во мал стан или во голема куќа со градина. Постојано чекаат авантури, па понекогаш прават некои непосакувани работи. Тие бараат големо внимание од сопственикот и не сакаат долго да останат сами во куќата. Обично добро се согласуваат со други кучиња или дури и со мачки во куќата. Нивната лојалност е навистина безгранична.
Бернардинец: Овие џиновски кучиња се едни од најпопуларните раси токму поради тоа што се пријателски настроени кон луѓето и многу трпеливи. Ако се обучат рано да бидат лојални и послушни, тие стануваат совршени миленици за семејства со деца. Потребно е внимателно да се избере леглото, бидејќи тие се склони кон генетски болести.