Фото: Маја Јаневска-Илиева

Владата попладнево на седница донесе одлука за прогласување тридневна жалост во земјава поради автобуската несреќа во Бугарија во која загинаа 46 лица.

Државните знамиња пред Владата се спуштени на половина копје.