Во големата сала на Филхармонијата наредната недела ќе се одржи концертот насловен „Триесет години без Фреди Меркјури“, легендарниот пејач на култната група „Квин“. Петнаесетина врвни македонски музичари и интерпретатори ќе ги исполнат неговите песни, а меѓу нив се: Бобан Мирковски, Ади Имери, Биба Додева, Андријана Јаневска, Ѓоко Танески, Дани, Димитровска, Мики Јовановски-Џафер, Иван Кукиќ, Јан Стефановски, Ставре Ставрев, Мартина Бараковска, Никола Автовски, Љупчо Соколовски, Сашо Татарчевски, хорот „Про арс“, додека гостин на вечерта е Влатко Стефановски.
Гостите ќе можат први да набават примерок од нова книга „Нераскажаната приказна за Квин. Дали е ова вистинскиот живот?“ од Марк Блејк.