Ознака: Весна Дамева

Судовите се независна власт, ако некој им се мешал во работата...

Ниту јас како претседател на Влада, ниту кој било министер, не се меша во работата на Судскиот совет или на Советот на обвинители. Правосудните...

Министерството за правда побара од Судскиот совет да го достави записникот...

Министерството за правда заради добивање повеќе информации испратило барање до Судскиот совет да ги достави на увид Записникиот од вчерашната седница, како и усвоениот...

Разрешувањето на претседателката на Судскиот совет е преседан, не постои правен...

Ниту Деловникот на Судскиот совет не содржи одредби што ги уредуваат постапката или причините за разрешување на претседател на Судскиот совет, што значи дека...

Коалиција „Сите за правично судење“: Судскиот совет не ја испочитува процедурата...

Коалицијата „Сите за правично судење“ смета дека Судскиот совет на денешната седница не можел да донесе одлука за разрешување Весна Дамева од функцијата претседател...

Разрешена претседателката на Судски совет Весна Дамева, утре ќе се избира...

Претседателката на Судскиот совет, Весна Дамева денеска е разрешена од функцијата. На денешната седница на Судскиот совет настана расправија откако Дамева одби да стави точка...

Нема втора шанса за корумпиран судија, злото корупција мора да се...

Новоизбраната претседателка на Судскиот совет на Македонија, Весна Дамева порача дека злото наречено корупција мора да се сузбие и дека нема место и втора...

Весна Дамева е нова претседателка на Судскиот совет

Весна Дамева е нова претседателка на Судскиот совет на Македонија. Како единствен предлог, таа на денешната седница беше изгласана со десет гласа „за“ и...