Ознака: РСВ

ЕК одобри нова вакцина против РСВ вирусот за постари лица и...

Европската комисија ја одобри употребата на вакцината „Абрисво“ на производителот „Фајзер“, наменета за заштита на повозрасни лица и на доенчиња на возраст до шест...

РСВ инфекција – како да се заштитат децата

Овој вирус се пренесува преку директен контакт и преку капков пат (кашлање, кивање). Оттука, сосема е разбирливо што најподложни на инфекција се децата кои...