Ознака: гибон

Драма во Зоолошка: Спасено од давење мајмунчето Делфина, мајката го отфрлила,...

Во зоолошка Делфина има посебно креветче. Смените на работа на Зера се 12-часовни и додека ги завршува обврските гибончето го чуваат нејзините колеги. Дома...

Во ЗОО во Скопје се роди уште едно бебе гибон –...

Бебето утрово го фотографираше Горан Анастасовски Во Зоолошката градина во Скопје се роди уште едно бебе од видот белорак гибон. Бебето има и постара сестричка-Софи,...