Ознака: Љуботенски Бачила

Дваесет и две години од загинувањето на бранителите кај Љуботенски Бачила

На повеќе локации во Скопје денеска ќе бидат одбележани 22 години од загинувањето на осуммината припадници на резервниот состав на Армијата на Македонија, кај...

Положено цвеќе во спомен на загинатите кај Љуботенски бачила

Делегација на Владата на Македонија предводена од министерката за одбрана Славјанка Петровска, во придружба на советникот за одбрана на претседателот на Владата, Драган Василевски,...

Одбележана 21 година од загинувањето на бранителите кај Љуботенски Бачила

Во Општина Ѓорче Петров денеска на три локаци беше одбележана 21 година од загинувањето на бранителите кај Љуботенски Бачила. Бројни делегации, членови на семејствата,...

Оддадена почит на армиските резервисти загинати кај Љуботенски Бачила

Делегации на Владата и од од Кабинетот на Претседателот Стево Пендаровски предводени од државните секретари на министерствата за одбрана и внатрешни работи Драган Николиќ...

Седумнаесет години од загинувањето на бранителите кај Љуботенски Бачила

Македонија денеска одбележува седумнаесет години од загинувањето на осуммината припадници на Армијата на Република Македонија кај месноста Љуботенски Бачила во 2001 година. На 10 август...