Ознака: турски јазик

Шаќири: Со реформите во основното образование е опфатена и наставата на...

По повод Денот на наставата на турски јазик - 21 декември денеска во Скопје се одржа дебата на тема „Подобрување на квалитетот на образованието...

Зборувам на јазикот на мојот другар

Од почетокот на месецов, во 11 средни училишта во Скопје се реализира проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ како една од главните активности...

Во Скопје и во Битола се снима првиот македонски филм на...

Кастингот во оваа современа филмска приказна го сочинуваат турски актерски ѕвезди и познати и успешни македонски актери Деновиве на локации во Битола и во Скопје...