Ознака: „Скопје танцовиот театар“

Одличен прием на „Лејди Магбет“ на „Скопје танцовиот театар“ во Верона

Со аплаузи и пред полн аудиториум беше проследена претставата „Лејди Магбет“ на Рисима Рисимкин, во изведба на „Скопје танцовиот театар“, на сцената на театарот...

„Импулс #вол13“ ја отвори сезоната на „Скопје танцовиот театар“

Во Музејот на современата уметност, со изведбата на претставата „Импулс #вол13“, „Скопје танцовиот театар“ во голем стил ја отвори сезоната на танцот 2019/2020. Уникатниот...