Ознака: реколта

Копањето криптовалута ја голта обновливата енергетска реколта

Крипторударите ги преместија своите крипторудници во земји богати со обновлива енергија од ветрот и сонцето, како на пример во Шведска и во Норвешка. Во...

Започна откупот на тутунот во Прилеп

Започна откупот на тутунот од годинашната реколта, кој ќе се презема на 173 откупни пункта во државата. Денеска беа отворени 20 пункта од Прилепскиот...

Трипуновски: За околу 30 отсто е намалена количината договорена за тековната...

За околу 30 проценти имаме намалена количина договорена за тековната реколта на тутун, што ќе значи еден сериозен проблем при бербата, односно пласманот, изјави...

Откупени 25 милиони килограми тутун по просечна цена од 241 денар

Откупот на тутунот од реколтата 2018 година е при крај и досега се откупени 90 отсто од договорените количества. Заклучно со 22 февруари, откупени...