Ознака: Нагорно

Интензивни борби и ракетни напади во Нагорно Карабах

Бомби и понатаму продолжуваат да паѓаат во градови и во Ерменија и во Азербејџан, по обновениот конфликт меѓу двете земји за Нагорно Карабах. Лидерите...

Повторно говори оружјето во Нагорно Карабах

Последното избувнување на насилствата за регионот Нагорно Карабах на Азербејџан и Ерменија е најтешко од 2016 година наваму, каде што двете страни деновиве прогласија...