Ознака: „Лазар Личеноски“

Се обновува спомен-куќата на доаjенот Лазар Личеноски

Во рамките на почнатата обнова на куќата на сликарот Лазар Личеноски годинава треба да завршат работите на водоводната и канализациската мрежа и да биде...

Како останавме без вредните дела на Мартиновски и на Личеноски

Тогаш моќната скопска буржоазија нарачувала мурали за своите палати, а тоа го правеле и припадниците на средната класа, лекари, инженери, професори. Два големи мурала...

Финално асфалтирање на дел од улицата „Лазар Личеноски“

Денеска се изведува финалното асфалтирање на коловозот на улицата „Лазар Личеноски“, а во наредните неколку денови ќе се изврши и целосната санација на пешачките...

Куќата на Лазар Личеноски повеќе од една деценија чека да стане...

Иако биле побарани три милиони денари за конзервација, реставрација и санација на познатата спомен-куќа крај Вардар, која во 2017 година е прогласена за културно...

Три лица повредени во сообраќајка на улицата „Лазар Личеновски“

Две лица се здобиле со телесни повреди, а едно со тешки телесни повреди во сообраќајната несреќа што се случила синоќа на улицата „Лазар Личеновски“...