Ознака: Законодавен

Авторестрикција на сопствените уставни и законски надлежности!

Мерено статистички, низ бројки, во овој парламентарен состав со мандат во 2020-2024 г., се закажани 149 седници, 102 се завршени, а 46 незавршени. Донесени...

Кој ќе биде следниот претседател на Европскиот парламент

Иако официјалната кампања за избор на нов претседател на ЕП, која треба да се случи за помалку од три месеца, сѐ уште не е...

Законодавен слалом низ европските знаменца до по(не)квалитетни закони

Со или без европскиот симбол - знаменцето со кое се обележува кој законски предлог има приоритет за донесување, законодавецот мора да носи квалитетни закони....