Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24650)

„Блендер“ – фестивал за децентрализирана култура

Фестивалот за децентрализирана култура - „Блендер“, ќе се одржи на неколку локации во Скопје, од 13 до 15 јуни. Целта на овој проект е...

Небесниот лет на Кеита и на Финч и приказните на Роџевски

Осумнаесеттото издание на „Оф-фест“ беше отворено завчеравечер со концертот на Секу Кеита и на Кетрин Финч во МОБ, двајца извонредни музичари, кои иако доаѓаат...

Стинг во свој препознатлив сентиментален манир на Градски

Токму како што во пресрет на концертот кажа нашиот гитарист Влатко Стефановски дека во шоу-бизнисот има многу ѕвезди, ама малку извонредни музичари, каков што...

Власта е за ски-центар на Авала, а експертите се против

Планот на белградските власти за изградба на ски-патеки со жичница на Авала, која е ставена под заштита на државата како природно добро, предвидува и...

Значајни унапредувања на пазарот на платежни услуги во земјава

Со промените во регулативата, на кои се работи во моментов, ќе се стимулираат значајни унапредувања на пазарот на платежни услуги во земјава. Ова беше...

Пендаровски: Од ЕУ очекувам неодложно да го одредат датумот

Секое дополнително одложување на преговорите ќе ја наруши кредибилноста на ЕУ, ќе ги демотивира граѓаните, ќе го забави реформскиот процес и негативно ќе влијае...

Работници нема ниту за лек

Во градот под Пелистер во овој момент најдефицитарни се келнерите, готвачите, браварите, возачите, таксистите, лимарите, водоинсталатерите, паркетарите, електричарите, продавачите... Иако кога пред десетина години го...

Да се врати довербата на граѓаните во институциите

Поголема одговорност, продолжување на реформите, заокружување на евроатлантските интеграции, исполнување на ветувањето дека годинава ќе биде успешна на економски план, вети Владата во пресекот...

Домашните градежници повторно ги освојуваат пазарите во странство

Работата на градежните компании во странство би придонела за поголем развој, препознатливост и афирмирање на македонското градежништво на меѓународно поле. Исто така, би го...