Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24638)

Телефонски измами во вредност од 22 милиони лева

Бројот на телефонските измами во Бугарија од почетокот на годината се намалиле за 15 отсто во однос на лани, а вкупната вредност на штетата...

Крупни хрватски фирми се залагаат за државен капитализам

Регулацијата на пазарот долго време во Хрватска беше табу-тема. За принципите на слободниот пазар се залагаа сите претходни влади, водечки фирми во земјата и...

АЕК достави предлог за поевтин роаминг со Грција

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) достави до грчките колеги предлог и динамика за најавеното намалување на цените во роаминг, што, според меморандумот што го...

За економскиот пораст треба да се потрудиме и ние, и НАТО,...

Европската интеграција е позитивен момент за економијата и да го динамизира порастот, но не треба да се очекува дека тоа ќе се случи само...

Македонија треба да исполни и други услови освен името

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние за „Нова Македонија“ Деновиве во Битола беше одбележана 100-годишнината од Версајскиот договор. Поводот го искористивме за разговор за „Нова Македонија“ со...

Комичари и комедијанти ја освојуваат политиката

Станува ли комедијата алатка и тренд во светската политиката преку чија популарност комичарите ги освојуваат политичките функции наспроти своите опоненти. Оваа дилема е актуелна...

Деведесет Грци сѐ уште почиваат во тајната гробница во Катланово!

Седумдесет години по завршувањето на Граѓанската војна во Грција Пишува: Блаже Миневски Поминаа седумдесет години од завршувањето на Граѓанската војна во Грција а околу деведесет...

Ниту административците сакаат да заминат ниту бизнисмените ги бараат

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски вели дека јавноста не ја разбрала добро намерата и затоа веднаш ја нападнала, без да ги...

Требаше ли НАТО да се проширува кон Исток?

Приврзаниците на „реалистичката школа“ за надворешна политика грешат кога велат дека проширувањето на НАТО предизвикало агресија од страна на Русија Хал Брандс Дваесетгодишнината од обележјето на...