Ознака: Главоболки

Неапол – европски главен град на фалсификатите

Фалсификувањето е глобален феномен, без разлика дали станува збор за фалсификување модни брендови, играчки, електроника, храна или лекови. ОЕЦД проценува дека фалсификатите учествуваат со...

Мит е дека оставањето на водата од чешма да капе ќе...

Врз основа на Законот за снабдување со вода за пиење и одведување на урбани отпадни води, член 14, ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје...

Победете ја главоболката со храна

Непријатното чувство во главата, постојаната болка, мачнини, замаглување на видот, сите овие тегоби се исцрпувачки. Мигрените и главоболките влијаат врз милиони луѓе ширум светот....

Температурните осцилации донесоа несвестица и главоболки

Несвестица, покачен или намален крвен притисок, главоболки, вртоглавици, повраќање, се само некои од симптомите на кои се жалат граѓаните како последица на доста променливото...

Биопрогноза за полесно справување со временските услови

Благодарение на едно мало лично истражување иницирано од УХМР, направив мала анкета на луѓе што ги споделуваат своите симптоми предизвикани од временските услови од...

Променливото време негативно влијае врз здравјето

Граѓаните да избегнуваат престој на отворено сонце, но и во климатизирани простории, со голема температурна разлика. Кога управуваат со возилата, возачите да бидат поконцентрирани...