Ознака: ветување

Битолските пожарникари добија ветување за нова зграда

За „Денот на пожарникарството на Македонија“ градоначалникот на Битола им вети нова зграда на битолските пожарникари. -Денес кога се одбележуваат 187 години, од формирањето на...

Разделбата од дедо и даденото ветување

Етика за млади Диме забележа дека неговите родители се многу сериозни, нешто си шушкаат, а нему не му кажуваат што се случува. Бидејќи од него...

Разделбата од дедо и даденото ветување

Диме забележа дека неговите родители се многу сериозни, нешто си шушкаат, а нему не му кажуваат што се случува. Бидејќи од него досега ништо...

Проширувањето (о)стана ветување

Во текстот од завршната декларација на самитот на ЕУ во Загреб воопшто не се споменуваат изразите „проширување“, „членство“, „интеграција“, за ниедна од поединечните држави...

Преку системот на Пакомак во 2019 рециклирани 28.002 тони амбалажен отпад

Пакомак и во 2019 година ги исполни националните цели, намалувајќи го негативното влијание на  амбалажниот отпад врз животната средина Друштвото за управување со пакување и...

Димитров: Ни треба повеќе од ветување на хартија

Вчера на Карловиот Универзитет во Прага, министерот за надворешни работи, Никола Димитров имаше настап на панелот „Неисполнетото ветување на ЕУ за Западен Балкан –...

Тимоние: Одговорноста е кај оние кои дадоа нереални ветувања

Од објективна проценка на агенда се премина на награда за постигнат договор, па така од фундаменталните апсекти се соочивме со прашања од геополитичка гледна...

Глигоров би рекол: Еквидистанца, деца

Толку Најпрвин: за мене, она што се случи со Европа и датумот за преговори за Македонија е нешто најочекувано. За другите, кои се евроатлантски романтичари,...

Од ЕУ се очекува да го одржи ветувањето

Лидерите на ЕУ денеска во Брисел го започнуваат дводневниот состанок, на кој, меѓу другото, би требало да стане збор и за одредувањето датум за...

Од Берлин стигна само ново ветување

ШТО ДОНЕСЕ СРЕДБАТА МЕРКЕЛ - ЗАЕВ Според перцепцијата на премиерот Заев, тој добил ветување дека Бундестагот во септември ќе даде зелено светло за почеток на...