Ознака: Ангел Ангелов

Бугарскиот амбасадор во земјава Ангелов се враќа на своите дипломатски должности

Бугарскиот амбасадор во земјава Ангел Ангелов им се враќа на своите дипломатски должности во Македонија во полн капацитет, откако минатата среда беше повлечен во...

Бесими-Ангелов: Македонија и Бугарија ја зголемуваат динамиката на заедничките проекти

Актуелните настани, енергетската криза и нивното влијание врз економиите на Македонија и Бугарија, како и можностите за меѓусебната соработка беа теми на средбата на...

Груби – Ангелов: Конструктивен и интензивен дијалог помеѓу Скопје и Софија

Првиот вицепремиер и министер за Политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби се сретна со Амбасадорот на Република Бугарија, Ангел Ангелов. Груби му се...