Фото: Фејсбук/МЗТ Скопје Аеродром

На 77-годишна возраст денес почина Јанко Луковски, поранешен македонски кошаркар и тренер.

Работеше во двата најголеми македонски клуба МЗТ Скопје и Работнички, како и во Борец од Велес.

Во средината на 80-те години од минатиот век Луковски беше дел од стручниот штаб на младите категории на југословенските репрезентации.

Последните дваесетина години Јанко Луковски работеше во сопствената кошаркарска школа во Нови Сад, Србија.