Шарлот е најновата, 30-та екипа што ќе игра во фудбалската лига (МЛС) на САД, и кој ќе почне да се натпреварува од 2021 година. Цената на франшизата не беше објавена, а името на клубот треба да биде одредено в година.
Интер Мајами на Дејвид Бекам и Нешвил ќе почнат да се натпреваруваат во американското фудбалско првенство од следната година, Остин ќе настапува од 2021 година, заедно со Шарлот, а Сакраменто и Сент Луис треба да почнат да играат во МЛС од 2022 година.