Фото: Архива

За неколку дена ќе има предлог за македонски амбасадор во Бугарија, најави министерот за надворешни работи Бујар Османи во изјава за БТВ.

Османи смета дека е грешка што Македонија во текот на овие години немала амбасадор во Бугарија.

Марјан Ѓорчев, чиј мандат заврши на крајот на март минатата година, беше последниот амбасадор на Македонија во Бугарија.