Фото: Макфакс

Денеска во 7.30 часот во СВР Скопје било пријавено дека во Градскиот парк во Скопје била одземена бистата на народниот херој Цветан Димов.

Минатата година беа украдени бистите на Никола Вапцаров и Коле Неделковски од Градскиот парк.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.