Ознака: Нахчиван

Жителите во градот Нахчиван, во Азербејџан, никогаш не се...

Најверојатно досега не сте слушнале за Република Нахчиван, ексклава на Азербејџан во Азија, односно територија што се наоѓа надвор од нејзините граници и целосно...