Ознака: индиска божица

Во Њујорк е пронајдена статуа на индиска божица од 12 век

Статуа на индиската божица Парвати од 12 век, украдена во 1971 година од храм во индиската држава Тамил Наду, е пронајдена во Њујорк, пренесе...