Ознака: „Гаслајтинг“

„Гаслајтинг“ избран за збор за 2022 година

Американската издавачка куќа „Меријам Вебстер“ го избра „гаслајтинг“ за збор на 2022 година. Овој збор може да се дефинира како излудување, односно психолошка и...