Ознака: 72 артефакти

Лондонскиот музеј враќа 72 артефакти во Нигерија

Лондонскиот музеј „Хорниман“ се согласи да ги врати во Нигерија артефактите земени во 19 век од Кралството Бенин. Сопственоста на 72 предмети ќе биде...