Ознака: „Македонија“

Користењето на името „Македонија“ предмет на расправа пред Управниот суд

Управниот суд, утре, на 7 септември во 12 часот, на отворена седница ќе расправа за употреба на терминот „Македонија“ при регистација на правни субјекти. Судот...

Македонија претпре пораз од Израел на Европското првенство во Скопје

Јуниорската репрезентација на Македонија претпре тежок пораз од Израел со 57:81 на Европското првенство за кошаркари до 18 години, Б-дивизија, што се одржува во...

Утврдена Програмата за соработка во културата меѓу Македонија и Бугарија 2018-2021

Информацијата за склучување Програма за соработка во областа на културата меѓу Министерството за култура на Република Македонија и Министерството за култура на Република Бугарија...