Ознака: лозинки

Како и кои лозинки хакерите можат да ги пробијат за само...

Резултатите се вознемирувачки, 45 проценти од 193 милиони анализирани лозинки може да бидат пробиени од паметниот алгоритам за помалку од една минута, 59 проценти...

Пасворд и доналд „кибер-лозјето“ (не) го чуваат

Компанијата за софтвер „Сплеш Дата“ дозна дека корисниците на Интернет продолжуваат како и во минатите години да ги користат истите лоши и небезбедни лозинки...

Твитер советува: Променете ги лозинките

Корисниците на Твитер се советуваат да ги сменат своите лозинки, соопшти компанијата. Оттаму вчера известија дека неодамна е откриен тн. „баг" којшто ги чувал лозинките...