Ознака: АХВ

По информациите за птичји грип во Мексико, земјава го подигна нивото...

По добиените информации од Светската здравствена организација (WOAH) со кои е потврдена првата смрт на човек заразен со поттипот на птичји грип H5N2 во...

АХВ: Се отповикува 37-грамско пакување на чоколадо „Милка Орео“

Операторот со храна ТД „Нелт СТ“ ДООЕЛ, врши отповикување на чоколадо „Милка Орео“ од 37 грама. поради присуство на пластични фрагменти, информираат од Агенцијата...

Сладоледи, виршли, детски сокчиња, чипс, минерална вода… – производи повлечени од...

Виршли, сокчиња за деца, суви смокви, сладоледи, ѓумбир во прав, путер, минерална вода со додатоци и адитиви за пекарската индустрија, се само некои од...

Починатиот работник во Светиниколско немал респираторна заштита

На повик на Министерството за внатрешни работи (МВР), официјален ветеринар на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), извршил увид на свињарската фарма во село...

АХВ по случаите со труењата со минерални пијалаци Хрватска: Зајакнати контролите...

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), како контакт точка на европскиот Систем за брзо известување за небезбедна храна и храна за животни - RASSF,...

АХВ го демантира тврдењето на Трипуновски, млекото со афлатоксин се враќа...

Неосновано ширење паника и доведување на граѓаните во заблуда е последната објавена вест на претседателот на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на ВМРО-ДПМНЕ...

Откриен токсичен пестицид во пиперки од Македонија увезени во Хрватска, АХВ...

Забранет отровен пестицид е откриен во зеленчук увезен од Македонија, објави Европскиот систем за брзо предупредување за сообраќај со храна. - Во пиперките од Северна...

Нема да се појави недостаток на свинско месо по случајот со...

Нема да се појави недостаток на свинско месо во земјава, по случајот со африканската чума на најголемата фарма во Општина Карбинци, во којашто треба...

До АХВ поднесени 12 претставки поврзани со наводи за сомнеж за...

Труењата со храна се акутни патолошки состојби предизвикани од консумација на производи загадени со бактерии, токсини, вируси, паразити, но, само кога станува збор за...

До АХВ поднесени 12 претставки за сомнеж за труење со храна

До Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од почетокот на годинава досега се поднесени 12 претставки поврзани со наводи за сомнеж за труење со...