Министерството за внатрешни работи вчера спровело засилена акциска контрола во областа на сообраќајот на територијата на Прилеп. При тоа велат од МВР се изречени 86 санкции, меѓу кои, 20 за измината важност на сообраќајната дозвола (нерегистрирани возила), осум за возење без возачка дозвола, седум санкции за правни и одговорни лица…

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и денеска, како и во наредните денови. Од МВР апелираат граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи со цел да се зголеми безбедноста во сообраќајот. Ка.М.