Редици за потпис од Ирса – исландската икона на трилерот

Отворен осмиот „Букстар“ Првиот ден од осмото издание на фестивалот на европска литература „Букстар“ помина во знакот на еден од 13-те годинашни учесници – ѕвезда во вистинска смисла на зборот, исландската писателка Ирса Сигурдардотир. По инспиративниот разговор, насловен „Тајните на животот, мистериите на литературата“, со најпознатата и најнаградувана исландска писателка на трилери, кој го водеа … Продолжи со читање Редици за потпис од Ирса – исландската икона на трилерот