Пишувањето е најцивилизираниот начин да интервенираме на светот

Петар Денчев, бугарски писател Петар Денчев, бугарски писател и театарски режисер (1986 г.), во 2010 година дипломирал режија на НАТФИЗ „Крсто Сарафов“. Дебитира со раскази и поезија, кои веднаш се наградени и номинирани на разни конкурси. Неговиот роман „Малиот Бог на земјотресот“ наскоро ќе биде објавен во издание на „Антолог“, во превод од бугарски на … Продолжи со читање Пишувањето е најцивилизираниот начин да интервенираме на светот