Храбри нови зборови ќе прозвучат од одлични домашни и европски автори

Почнува 8. „Букстар“ Издавачката куќа „Антолог“, која го организира фестивалот на европската литература „Букстар“ (книжевни ѕвезди), ја најави денешната свечена церемонија, со која пред читателите се отвора импресивната програма на осмото издание на фестивалот. Под мотото „Храбри нови зборови“, годинава ќе бидат претставени исклучителни европски и домашни автори, кои ќе учествуваат на десетина книжевни разговори, … Продолжи со читање Храбри нови зборови ќе прозвучат од одлични домашни и европски автори