Да се надминат историските наративи, да се пишува за обичните луѓе

„Букстар“, втор фестивалски ден „Наградата за литература на Европската Унија: Националниот наспроти меѓународниот книжевен контекст“ беше темата на завчерашниот разговор, во рамките на фестивалот на европската литература „Букстар“, со авторите добитници на Наградата за литература на Европската Унија: Даина Ополскаите од Литванија и нашите Петар Андоновски и Владимир Јанковски, чии модератори беа Билјана Црвенковска и … Продолжи со читање Да се надминат историските наративи, да се пишува за обичните луѓе