Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25694)

Вистинските работи почнуваат сега?

Вкупно 24 од 32 репрезентации на годинашното Светско првенство се надвор од теренот, но за преостанатите осум селекции турнирот можеби само што почнува, пишува...

Високите амбиции бараат високата корупција да биде прва за отстрел

Во последно време, сѐ почесто во јавноста има изјави преку кои суптилно се сака да се оттргне фокусот од борбата против корупцијата, и тоа...

Демократиите може да умрат не од рацете на генералите, туку од...

Демократијата во Македонија тивко умира. Во текот на изминатите години гледавме како политичките марионети зборуваат и прават работи што се без преседан во македонската...

Амбасадорката Анџела и македонската Коза ностра

По завршувањето на мандатот на арогантниот дипломатски каубој Џејмс Бејли, Република Северна Македонија, од името на САД, намерно или случајно, е предадена последователно во...