Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25689)

Ќе покаже ли некој дека во оваа држава владее правото

Во префрлањето на одговорноста меѓу институциите во постапувањето за спорноста на т.н. бугарски културни клубови, искусните правници препознаваат „обид за развлекување на случаите и...

Валтер (не) ја брани Македонија?

Никој овде не знае или не сака да каже зошто се врши толку голем притисок и зошто прашањето за Бугарите се наметнува како неизбежен...

Македонија – иронија на историјата

Сите сакаме да ја знаеме иднината. За жал, иднината не зборува. Таа доаѓа, сакале ние или не. И не е светла како што кажува...