Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25688)

Кога метрополата имаше душа

Денес ниту метрополата ниту, пак, жителите ја немаат таа предновогодишна енергија, елан, верба, со еден збор душа како порано. Денес сѐ повеќе нѐ обзема...

Параспур правосудство

Овие афери што укажуваат на влијание на избор на идни судии и обвинители, како и аферите за изборите во јавното обвинителство (ЈОРМ), како и...

Нула за климатските промени и за емисиите на стакленички гасови

Ех, какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула. Нула е број што означува ништо, нешто што не постои....