Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25679)

Македонскиот литературен кружок во Софија – духовен континуум на македонската...

Во периодот од 1935 до 1941 година, паралелно со дејствувањето на Македонското литературно другарство во Санкт Петербург, преку активноста на Димитрија Чуповски и К.П....