Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25597)

Кралица за коњ

За оние понеупатените, да појасниме дека кралицата е најсилна и најзначајна фигура во шахот. Во политиката, симболиката и значењето на поимот кралица се сосема...

Уапсен психопат што отвори културен клуб „Борис Пастернак“

Морам да споделам. Знам дека многумина од вас го прочитале, ама има и такви што првпат ќе го чујат. А и посилно е од...

Скитник, кројач, војник, шпион и дипломат

Зошто македонската власт започна жесток прогон на генералот Методија Величковски, разузнавачот Наќе Чулев и амбасадорот Зоран Дабиќ? Веднаш по јулските протести против предлогот Ковачевски...