Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25533)

Како треба да се промени Европската Унија

Многу години по Втората светска војна, европскиот поредок се потпираше на верувањето дека заедничките институции, пазари и други форми на интеграција го обезбедуваа мирот...

Може ли да се изгради несовршен мир во Украина?

Колку и да е примамливо да се бара целосна правда за Украинците, одамна заврши ерата на славните војни, големите победи и јасните порази. Најдобрата...